Tez Döneminde Olan Lisansüstü Öğrencilerin Ek Süre Talepleri Hakkında
Değerli Lisansüstü Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 10.06.2020 tarih, 31151 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 35. Maddesine;

“Yükseköğretim kurumları tarafından, afet ve salgınlarda tez aşamasındaki lisansüstü eğitim öğrencilerine talepleri halinde bir dönem, afet veya salgının aşamasına göre tekrar başvurmaları durumunda bir dönem daha olmak üzere en fazla iki dönem ek süre verilebilir, verilen bu ek süreler azami süreden sayılmaz.” fıkrası eklenmiştir.

Buna göre;

- Yüksek Lisans programına kayıtlı öğrenciler için ders aşamasını tamamlamış olmak,

- Doktora programına kayıtlı öğrenciler için doktora yeterlik sınavından başarılı olmak,

şartlarını sağlayan öğrencilerimiz 02 Ekim 2020 tarihine kadar dilekçeyle Enstitü Müdürlüğüne başvurmaları halinde, COVID-19 salgını nedeniyle azami sürelerinin sonuna eklenmek üzere bir yarıyıl ek süre talebinde bulunabilirler.

Önemli Bilgilendirme;

1. Dilekçe ile başvuru yapmayan öğrencilerimize YÖK kararı uyarınca ek süre verilmeyecektir.

2. Tez Savunma Sınavına başvuru yapmış, Tez Savunma Sınavına girmiş veya Tez Savunma Sınavına girerek düzeltme almış öğrencilerimiz ek süre için başvuru yapamazlar.

3. Daha önce tez aşamasında olup 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılı içinde kayıt donduran (COVID-19 sebebiyle kayıt donduranlar dahil) öğrencilerimiz de  ek süre talebinde bulunabilirler.

Ek Süre talebi “Dilekçe” örneği için Tıklayınız

Dilekçeyi doldurup imzaladıktan sonra taratarak veya resmini çekerek Enstitümüzün resmi maili olan sabe@odu.edu.tr adresine yollayarak ek süre talep işleminizi başlatabilirsiniz. Daha sonrasında dilekçenin aslını posta veya kargo yoluyla Enstitü Müdürlüğüne ulaştırmanız gerekmektedir (Dilekçenizi elden Enstitü Müdürlüğü Öğrenci İşleri birimine de bırakabilirsiniz).

Enstitü Müdürlüğüne yapılan talepler Enstitü Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecek, ek süre talebi onaylanan öğrencilerin azami sürelerinin sonuna bir yarıyıl ilave edilecektir.

Sağlıklı günler dileriz.

Adres:     Ordu Üniversitesi