Ders Kayıt / Kayıt Yenileme işlemleri

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 YILI BAHAR YARIYILI

DERS KAYIT / KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

1-      Ders kayıt işlemleri 3-9 Şubat 2020 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapılacaktır. Bu tarihler arasında gündüz programlarına yeni kayıtlanan öğrenciler harç ücreti ödemeden ders kayıtlarını yapacaklardır.

2-      2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında yüksek lisans için 5. ve üzeri doktora için ise 9. ve üzeri yarıyılı ve sonrasında kayıt yaptıracak öğrencilerimizin harç ücretlerini Ziraat Bankası İnternet Bankacılığından veya Bankamatiklerinden öğrenci numaraları ile ödeme yaptıktan sonra ders kayıtlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir. HARÇ ÜCRETİ -129-TL’DİR.

3-      İKİNCİ ÖĞRETİM programına kayıtlanan yeni öğrencilerimiz ise öğrenim ücretlerinin ilk taksiti olarak 2750 TL’yi Ziraat Bankası Şubelerinden ve bankamatiklerinden öğrenci numaraları ile ödeme yaptıktan sonra ders kayıtlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden yapmaları gerekmektedir.

4-      Ders kaydı için üniversitemiz web sayfamızda yer alan öğrenci bilgi siteminden giriş yapılacaktır (şifre oluştururken baba adı büyük harfle girilmeli ve boş karakter olmamalıdır. Şifre oluşturma ekranında yer alan bilgilerin tamamı doldurulmalıdır).

5-      Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfada tam ekran yapılarak işlem yapılmaya başlanılacaktır. Dersler seçildikten sonra seçilenleri ekle butonuna basılarak işlem aşaması tamamlanır.

6-      Bu aşamadan sonra dersleri veren öğretim üyeleri seçilerek dersler danışman onayına gönderilecektir.

7-      03-13 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak Danışman onayı işlemi sonrası danışman tarafından çıktı alınacak, danışman ve öğrenci tarafından imzalanan kayıt formu danışman tarafından toplu olarak enstitü öğrenci işlerine teslim edilecektir.

NOT:10 Şubat 2020 tarihinde dersler başlamaktadır.

UYARI:Sehven seçilen dersler ve/veya eksik seçilen derslerin düzenlenmesi ile ilgili işlemler 28 Şubat 2020 tarihine kadar öğrenciler tarafından yine öğrenci bilgi sistemi üzerinden “ders kayıt geri al” butonu kullanılarak Ders Ekle/Çıkart işlemi yapıldıktan sonra tekrar danışman onaya gönderilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Özel Öğrenci uygulaması kapsamında ders almak isteyen lisans mezunu öğrenciler 10-12 Şubat 2020 tarihleri arasında anabilim dalı başkanlıklarına başvurmaları gerekmektedir. Anabilim dalı önerisi ve enstitü yönetim kuruluyla onaylanan öğrenciler; ders kayıt ve ders ücreti ödeme işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğin 10. maddesi gereği; Lisansüstü eğitime özel öğrenci olarak kaydolan öğrenciler, enstitü öğrencisi olmaya hak kazandıklarında, özel öğrenci olarak aldıkları dersleri anabilim/anasanat dalı başkanlığının görüşü, enstitü yönetim kurulunun onayı ile lisansüstü eğitimini devam ettirdiği anabilim/anasanat dalında almakla yükümlü oldukları toplam ders kredisinin en çok %50’sine kadar saydırabilirler.

-Ders seçim işlemi öğrencinin tercihi ve danışman onayı ile kesinleşir.

-Tez danışmanlığı ve uzmanlık alan dersi; danışman rehberliğinde I. Yarıyıldan itibaren seçilmelidir.

-4. Yarıyıl sonuna kadar seminer dersi ve diğer alınan tüm dersler başarılı şekilde tamamlanmalıdır.

Eklenme Tarihi : 05-02-2020 09:35:50