SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2023-2024 Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Öğrenci Alımları

Üniversitemiz Senatosunun 05.01.2024 tarihli ve 2024/6 sayılı kararı gereği ilan edilmiştir.

1- Kontenjan Tablosu ve Mezuniyet Koşulları

2- Başvuru Dosyası

3- Online Başvuru İçin Tıklayınız (Link başvuru tarihleri arasında aktif olacaktır)

Önemli: Tüm adayların lisansüstü başvuru belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Mezun olduğu halde diploma/geçici mezuniyet belgesi çıkmayan adayların, mezuniyet tarihlerini belirten bir yazı alması ve sisteme yüklemesi veya mezuniyet tarihinin transkriptte yer alması başvuruda yeterlidir (Diploma/geçici mezuniyet belgesi kesin kayıtta getirilebilecektir).

4- Not Dönüşüm Tablosu (YÖK)

5- Yatay Geçiş Başvuru Formu

6- Yatay Geçiş Başvuru Koşulları ve İstenilen Evraklar

7- Sınav Tarihleri ve Sınav Yerleri

8- Sonuçların Açıklanması ve Kesin Kayıt Tarihleri

Notlar:

1- Lisansüstü Öğrenci Alımı için yazılı sınavlar 15 Şubat 2024, mülakat sınavları ise 16 Şubat 2024 tarihinde ilgili Anabilim Dallarında belirtilen saatlerde yapılacaktır.

2- Tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunlarının doktora programlarına başvurularında ALES şartı aranmaksızın ALES puanı 70 olarak kabul edilir. Buna göre, ilgili adaylar başvuru sırasında ALES belgesi yükleme alanına uzmanlık belgelerini yükleyeceklerr.

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Giriş Sınavları yüzyüze yapılacaktır.

Eklenme Tarihi : 16-01-2024 16:39:42