SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Seminer Dersi Konu Bildirimi-Sunumu-Teslimi

SEMİNER DERSİ KONU BİLDİRİMİ-SUNUMU VE TESLİMİ

1. Seminer, ulusal kredisiz ve tezli lisansüstü programlar için zorunlu bir ders olup en geç dördüncü yarıyılın sonuna kadar başarılması gerekir.
  2. Seminer konusu, danışman ve öğrenci tarafından birlikte belirlenerek ilgili Anabilim Dalı Başkanlığı yazı işleri aracılığı ile sunumdan on beş gün öncesinde Enstitüye bildirilir. Seminer dersine kayıt yapılmadan konu bildirimi, sunum ve değerlendirme yapılamaz.
  3. Seminer sunumları 28 Haziran 2024 tarihine kadar yapılabilir. Bu tarihten sonra sunum yapılamaz.
  4. Öğrenci tarafından Enstitü tez yazım kuralları dikkate alınarak hazırlanan seminer, danışmana teslim edilir. Danışman tarafından kabul edilen seminer, öğrenci tarafından sunulur. Sunum dinleyicilere açık olarak yapılabilir.
  5. Seminer dersinin değerlendirmesi akademik takvimde belirtilen süreye kadar (3 Temmuz 2024) öğrenci bilgi sistemi üzerinden not girişi yapılması ve değerlendirme formu düzenlenip Enstitüye gönderilmesi şeklinde yapılır.
  6. Başarılı bulunan öğrenci, tez yazım kılavuzuna uygun dijital ortamda hazırladığı seminerini sunumun yapıldığı tarihten itibaren en geç bir hafta içinde danışmana seminer sunum formunu imzalatarak Enstitüye teslim eder. Danışman, değerlendirme formunu Enstitüye gönderilmek üzere ilgili Anabilim Dalı Başkanlığına iletir. Süresi içerisinde seminerini teslim etmeyen öğrenci başarısız olarak değerlendirilir.
  7. Seminer dersinin başarısız (K) veya devam ediyor (S) olarak değerlendirilmesi durumunda öğrenci takip eden dönem yeniden seminer dersine kayıt yaptırır.
  8. Bilimsel toplantılara sözlü bildiri ile katılan öğrencilerden bildirinin sunulduğu yarıyıl veya takip eden yarıyıl içerisinde başvurması ve belgelendirmesi, Enstitü Anabilim Dalı Başkanlığının uygun görüşü ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile sözlü bildiri seminer dersi yerine sayılabilir.
  9. Seminerin online planlanması durumunda UZEM'e bildirilecek olup formda belirtilen saatten bir saat öncesinde danışman öğretim üyesine bağlantı linki gönderilecektir (UZEM ile iletişime geçilmesi gerekir).

DANIŞMANLAR İÇİN NOT GİRİŞİ: Öğrenci bilgi sistemi  “Enstitü İşlemleri / Seminer” ekranından Başarı Durumu; Başarılı (G) / Başarısız (K) / Devam Ediyor (S) seçeneklerinden biri seçilerek yapılır.

Seminer Formları İçin Tıklayınız.

Eklenme Tarihi : 12-03-2024 17:01:00