SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIMLARI ASİL/YEDEK KAZANAN ADAYLARA İLİŞKİN NİHAİ LİSTELER

HEMŞİRELİK TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI için tıklayınız.

TIBBİ BİYOKİMYA TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI için tıklayınız.

SAĞLIK YÖNETİMİ (İÖ) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI için tıklayınız.

FİZYOLOJİ (TIP) TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI için tıklayınız.

DOĞUM VE KADIN HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DOKTORA PROGRAMI için tıklayınız.

SONUÇLARIN DUYURULMASI VE KESİN KAYIT TARİHLERİ

1-      Kesin kayıt hakkı kazanan adaylara ilişkin sonuçlar; 19 Şubat 2024 tarihinde Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün www.sabe.odu.edu.tr internet adresinden ilan edilecektir.

2-      “ASIL” olarak kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıtları 20-22 Şubat 2024,

3-      Asil adaylar arasından kayıt yaptırmayan adayların olması halinde başarı puanı sıralaması dikkate alınarak “YEDEK” olarak kayıt hakkı kazanan adaylar 23 Şubat 2024 tarihinde online olarak kayıt yapacaklardır (Sırası gelen yedek aday enstitü tarafından iletişim bilgilerinden aranacaktır).

ADAYLARIN  DİKKATİNE!!!

Asıl listeden süresi içerisinde kesin kayıt yaptırmayan adaylar ve belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan yedek adaylar kayıt hakkını kaybederler. Belirtilen tarihler de kesin kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.Covid hastalığı sebebiyle karantinada bulunan adayların karantina süresi dolduğunda durum belirtir belge ile kayıt yaptırabilir.

Kesin Kayıt işlemi şahsen yapılacaktır, şayet öğrenci kesin kayıtta kendisi bulunamayacaksa Noterden yetki verdiği bir vekil tarafından kayıt işlemi gerçekleştirilebilir. POSTA YOLU İLE KAYIT YAPILAMAZ.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların kesin kayda gelirken başvuru evraklarının aslı ya da noter tasdikli fotokopisini getirmeleri gerekmektedir.

KESİN KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1- Ön kayıtta online başvuruda doldurulan Başvuru Formu,

2- Mezuniyet Belgesi,

3- Transkript,

4- ALES Sonuç Belgesi ve

5- (varsa) Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi,

6- Askerlik durum belgesi ve fotokopisi (Belgenin aslı enstitümüzce görülüp fotokopisi alınacaktır), (Askerlik tehir dilekçesi)

7- Son 6 ay içerisinde çekilmiş 4.5 x 6 ebadında 2 adet fotoğraf,

8- Nüfus cüzdanı ve fotokopisi

9- Kesin Kayıt Formu

10-Kesin Kayıt Dilekçesi

Not:    1-Lisansüstü programlara kesin kayıt için gelen adaylar yukarıda belirtildiği üzere belgelerinin asıllarını ve fotokopilerini getirmek zorundadır. Enstitümüzde fotokopi hizmeti verilmemektedir.

2-  Tercih hatası yapan ve/veya başvuruda istenilen belgelerde yanlış beyanda bulunanlar ile tahrifat yapanların, sınavlarda başarılı olsalar dahi kayıtları yapılmaz. Gerçek dışı bilgi ve belgelere göre aday kaydı veya kesin kaydı yapılmış öğrencilerin kaydı iptal edilir.

3- Programlara alan dışı kontenjandan başvurarak başarılı olup kesin kayıt yaptıran öğrencilere, ilgili anabilim dalı tarafından önerilecek, en çok iki yarıyıl süreli bilimsel hazırlık programı uygulanabilir.

YATAY GEÇİŞ YOLUYLA ÖĞRENCİ KABULÜ

1. Yatay geçiş için başvuru 19-24 Şubat 2024 tarihleri arasındadır.
  2. İlgili Üniversiteler veya yüksek teknoloji enstitüleri içindeki başka bir lisansüstü programda en az bir yarıyılı tamamlamış olmak,
  3. Üniversitenin lisansüstü programlarına öğrenci kabul koşullarını sağlamış olmak,
  4. Başardığı derslerin not ortalaması 100 puan üzerinden yüksek lisans için en az 70 puan ve doktora için en az 80 puan veya eşdeğerleri olan başarılı öğrenciler lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir.
  5. Adayların intibakı yapılırken alacağı ve muaf tutulacağı dersler, anabilim dalı başkanlığının teklifi ve Enstitü Yönetim Kurulunun Kararı ile belirlenir.

Not: Başvurular; 24 Şubat 2024 tarihine kadar şahsen ya da posta yoluyla yapılacaktır. Yatay geçiş başvurusu onaylanan öğrenci, onay tarihinden (İlgili Yönetim Kurulu Karar Tarihi) itibaren en geç 15 gün içerisinde Enstitü Müdürlüğüne şahsen (ya da noter onaylı vekili) başvurarak kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirmelidir. Belirtilen sürede kayıt yapılmadığı durumda yatay geçiş hakkından vazgeçmiş kabul edilir.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA YATAY GEÇİŞ YAPACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

1- Başvuru Dilekçesi, (Enstitümüz www.sabe.odu.edu.tr/index.php/posted/180 adresinden temin edilebilir),

2- Onaylı transkript belgesi,

3- Ders içeriklerini gösteren belge, (Üniversitesi tarafından onaylı)

4- Öğrenci Belgesi,

5-Resim, (1 adet)

6-Kimlik Fotokopisi,

Not: Başvuru şartlarına uymayan veya eksik belge ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Postada meydana gelen gecikmeden dolayı başvuru tarihleri içerisinde Enstitüye ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Eklenme Tarihi : 19-02-2024 13:58:33